PRESENTATIES

WEEFATELIER SJOFOEL

Presentaties

INDIANENVERHALEN 


Mijn eerste (weef)presentatie heb ik gemaakt voor de WeekVanHetWeven 2018 bij Hawar in Oldeberkoop. Deze lezing gaat over de (bijna ongelooflijke) ontstaansgeschiedenis van Trade Blankets; kleurrijke dekens uit (noord) Amerika. Ik laat met vele weefsels zien hoe deze zijn ontstaan naar aanleiding van de Trade Blankets.


RAILREED 


Het RailReed is een innovatief weefriet waarmee je de dichtheid en breedte van een weefsel eenvoudig kunt variëren. Ook zijn er met het RailReed andere ingrepen mogelijk in weefsels. Deze presentatie is met name voor wevers interessant omdat het over sommige technische aspecten van het weven gaat; enige weefkennis is wel handig.


STOFMAKER


In 2019 heb ik een presentatie over “weven in het algemeen en mijn weefsels in het bijzonder” gemaakt op uitnodiging van de bibliotheek van Arnhem (de Rozet). Deze presentatie is specifiek voor niet-wevers gemaakt en gaat o.a. over de "grondbeginselen" van het weven.


STOF(f)EER


Deze presentatie heb ik gemaakt voor de LandelijkeWeefDag 2019. Hierbij vertel ik hoe bestaand textiel een inspiratiebron voor eigen werk kán zijn. Het gaat over over een Amerikaans meubelbedrijf met een eigen textieldivisie: KNOLL. Een intrigerend bedrijf dat nog steeds bestaat. Ook bij deze lezing zijn veel voorbeelden van de ontstane ontwerpen/weefsels te zien.

  

RAAKVLAKKEN

 

En inmiddels ben ik al maanden met een nieuwe uitdaging bezig. Verscheidene weefsels zijn klaar; andere staan nog op de verschillende getouwen. En er ontstaan nog steeds nieuwe ideeën! Waardoor het vehaal (en de uitgeweven stoffen) nog niet compleet is. De werktitel voor deze nieuwe presentatie is RAAKVLAKKEN en ik hoop deze in 2021 af te hebben en te kunnen presenteren.

 

Ik vind het leuk om deze lezingen te (komen) geven. Dit kan op locatie bijvoorbeeld bij uw weefkring. Bij voldoende belangstelling kan het ook in PLINT17 (verzamelgebouw van o.a. Weefatelier Sjofoel).

Informatie kunt u aanvragen via info@sjofoel.nl

 
LANDELIJKEWEEFDAG 2020

 

Vanwege de ontwikkeling rond COVID19 heb ik

inmiddels besloten niet deel te nemen aan de LWD 2020.

 

info@sjofoel.nl


PLINT17

p/a Koolstraat 21 6822BA Arnhem


Copyright © All Rights Reserved